Тялото на британския технологичен предприемач Майк Линч е извадено от потъналата суперяхта, съобщи Масимо Мариани от италианското министерство на вътрешните работи пред „Ройтерс”.

„18-годишната дъщеря на Линч Хана все още е в неизвестност”, каза Мариани. Водолазите претърсват района, където е потънал плавателният съд.

По-рано в четвъртък пето тяло беше извадено на брега от останките на лодката, която потъна по-рано през седмицата. Екип на CNN на място видя как италианските власти пренасят тялото от спасителна лодка до линейки в сицилианското пристанище „Портичело”.

След преобърнатата от торнадо яхта: Милионер и дъщеря му са в неизвестност

Докато разследващите проучват причината за корабокрушението, главният изпълнителен директор на фирмата производител на плавателния съд заяви, че Bayesian е бил „непотопяем“.

"Ако погледнем към екстремните метеорологични условия по време на инцидента, ако това е било водно торнадо, както изглежда, бих го определил като случай от типа „черен лебед“ или събитие с огромно въздействие, но с малка вероятност да се случи", заяви експертът по морско спасяване Матю Шанк. 

Съучениците на изчезналата милионерска дъщеря Хана Линч са шокирани

"Всички индустрии, не само морската, се сблъскват с такива събитията. Колко подготвени сме? Какъв риск сме готови да поемем? От решаващо значение е какво е причинило накланянето на кораба под такъв ъгъл. Дали е станало заради кила, дали част от платното е излязло извън мачтата или просто вятърът е бил опасно силен", допълни той. 

Яхтата потъна преди четири дни, но и до днес е централна тема в новините в Италия и Великобритания, предаде Нова. Мистерията се засилва допълнително от това, че почти по същото време, в което се е удавил Майк Линч, във Великобритания е загинал и един от най-близките му сътрудници. Той е бил блъснат от кола.

Двамата бяха основни обвиняеми в шумно дело за корпоративно сливане на стойност 11 милиарда долара. През юни съд в Калифорния ги оправда. Още не е ясно и как е потънала 56-метровата луксозна яхта.