Съпругата на началника на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов Марианна е била отровена. Настанена е в болница. 

Това съобщи Babel на 28 ноември, позовавайки се на източници в отдела. Според съобщения в медиите жената е била хоспитализирана след дълго влошаване на здравословното й състояние.

„Курсът на лечение вече е завършен, следва наблюдението на лекарите“, каза неназован събеседник на разузнаването пред репортери.

Според него Буданова е диагностицирана с увреждане от тежки метали.

"Тези вещества по никакъв начин не се използват в ежедневието или във военните дела. Наличието им може да означава умишлен опит за отравяне на конкретно лице", обясниха източници от Главното разузнавателно управление.

Те потвърдиха и че вече са извършени покушения срещу самия Буданов. Съответни случаи е имало както преди, така и след пълномащабното нахлуване на руските въоръжени сили в Украйна.

Медиите съобщиха, че в момента се води разследване за евентуален опит за убийство на съпругата на шефа на украинското разузнаване. Към момента на публикуване на материала пресцентърът на ГУР МОУ не коментира информацията за отравянето на Марианна Буданова.

Припомняме, че шефът на Главното разузнавателно управление Кирил Буданов сподели, че съпругата му Марианна сега живее с него в кабинета му. Той призна, че вижда любимата си „двадесет и четири седем“, тоест денонощно и всеки ден.

Представителят на разузнаването Андрей Юсов заяви, че генерал Кирил Буданов вече е преживял повече от дузина покушения срещу живота му. По думите му опитите за убийство на военачалника са зачестили през последните години.