Полет за Турция бе отклонeн, след като пиян пътник предизвика хаос на борда.

29-годишният Джеймс Рей обидил член на екипажа, след като му била отправена забележка заради нецензурния му език. Мъжът дори разлял част от алкохола си върху малко момиченце, седящо наблизо.

Капитанът на полета, който излетял от летище Глазгоу, преди да промени курса и да се отправи към летище Нюкасъл на 24 май, даде изявление, в което каза, че е „много раздразнен“ от лудориите на Рей.

Рей от Фолкърк се призна за виновна за влизане в самолет в пияно състояние и/или пиянство в самолет в магистратския съд на Нюкасъл. Той ще бъде осъден в градския съд на 6 ноември.

Съдът чу, че персоналът на авиокомпанията по време на полета е казал на Рае да спре да ругае, тъй като на борда има деца.

Рехана Хак, обвинител, каза, че Рей, който „миришел на алкохол“, започнал да пие спиртни напитки, които си купил от безмитния магазин по време на полета.

Полетът беше отклонен към международното летище в Нюкасъл поради поведението на пътника.

Г-жа Хак каза пред съда, че Рей е „блъскал“ главата си в седалката пред него и е разлял алкохол върху малко момиченце. Той беше арестуван, след като самолетът кацна в Нюкасъл.

Поведението на Rae предизвика хаос на летището, след като полетът беше забавен с общо пет часа и 23 минути.

Обратният полет от Анталия закъсня с над 17 часа.

В изявление пилотът описва подробно как изпитанието е „огромно неудобство за моята авиокомпания“.

Превод: GlasNews.bg