Главният изпълнителен директор на "Вашингтон поуст" (The Washington Post) каза, че изданието вече няма да подкрепя кандидати за президент, нарушавайки десетилетната традиция на вестника.

„Вашингтон пост няма да подкрепи кандидат за президент на тези избори. Нито в бъдещи президентски избори“, каза Уил Луис в публикувано изявление. „Връщаме се към нашите корени да не подкрепяме кандидатите за президент.“

The Post подкрепя кандидати за президент от 1976 г., когато дава своето одобрение на Джими Картър, който след това печели изборите. Преди това обикновено не се е давало президентски одобрения, въпреки че вестникът прави изключение през 1952 г., за да подкрепи Дуайт Айзенхауер.

„Разбираме, че това ще се тълкува по различни начини, включително като мълчаливо одобрение на един кандидат, или като осъждане на друг, или като абдикация от отговорност. Това е неизбежно“, продължи Луис. „Ние не го виждаме по този начин. Виждаме го като съвместимо с ценностите, които The Post винаги е защитавал, и това, на което се надяваме в един лидер: характер и смелост в служба на американската етика, преклонение пред върховенството на закона и зачитане на човешката свобода във всичките й аспекти. ”

The Washington Post е собственост на милиардера основател на Amazon Джеф Безос.

Решението беше остро критикувано от Марти Барон, бивш изпълнителен редактор на The Post, който ръководи вестника в отразяването на нападението от 6 януари 2021 г. Вестникът спечели награда "Пулицър" за обществена услуга за отразяването на нападението срещу Капитолия на САЩ, което определи като "опит за преврат".

„Това е страхливост, чиято жертва е демокрацията. Доналд Тръмп ще види това като покана за допълнително сплашване на собственика Безос (и други)“, написа Барон в публикация в социалните медии . „Смущаващо безхаберие в институция, прочута със смелост.“

На изборите през 2016 и 2020 The Post подкрепиха кандидатите на демократичната партия.

По време на президентството на Тръмп той враждува с Безос, особено що се отнася до Amazon. Тръмп нарече Post „Фалшивите новини Washington Post“ и го осмива като „главния лобист на Amazon“.