Турист успя да се спаси по чудо, след като е ударен от мълния.

Камери са уловили момента, в който 32-годишният руснак Павел Смирнов, е поразен, докато танцувал на кея в грузинския курорт Батуми.

‌Павел е бил на почивка с брат си и негов приятел, които са останали невредими при удара на гръмотевицата.

Когато пада на земята, той казал, че е сигурен, че умира.

„‌Първото нещо, което видях, беше тунел от светлина. ‌Както танцуваш и секунда след това умираш.‌ Всичко гори, сякаш си в ада, трудно се диша, краката и ръцете ти не работят. ‌Мислех, че ще издържа още малко и ще се задуша, или ще изгоря до смърт. ‌Имах усещането, че вътрешностите и тялото ми горят,“ споделя той.

‌Брат му загасил пламъците на горящата му тениска, а приятелите му извикали линейка.

„Чух от момчетата, че е било мълния. Започнах да разбирам какво се е случило, но имах чувството, че ще умра. Имах пълна загуба на усещане във всичките си крайници. Само едната ръка се движеше нормално. Усетих болка от изгаряния навсякъде. ‌Болка в червата, вътре в краката, по цялата кожа – навсякъде.‌ Беше много трудно да дишам, сякаш не можех да си поема дъх. Мислех си „добре, изглежда, че смъртта е нещо нормално, жалко, че всичко приключи толкова бързо.“

Маратонките на Павел били скъсани на части, а кожата му силно обгорена. Той също така допълва, че шортите му изглеждали като простреляни с пистолет.

Въпреки това според лекарите той не е сериозно ранен.

‌Туристът е оставен в болница за наблюдение.

Според лекарите е чудо, че е жив.

Превод: GlasNews.bg