Не всеки ден може да се види ковчег, направен от дъски за кофраж,  и транспортиран до погребението на гърба на камион.

Но точно това искал Клайв Даудуел. Предсмъртното желание на 63-годишния майстор на покриви към сина му Чарли било да се увери, че ще спестят възможно най-много пари при погребението му.

Когато Клайв починал януари тази година, Чарли се подчинил напълно на последната му воля и се уверил, че ще изпълни молбата на баща си да не пилее "излишни" пари.

Той сглобил сам ковчега, облицовал го с плат и поставил стрелкив грешната посока, като препратка към чувството за хумор на баща му.

Чарли, който управлява свой собствен бизнес за работа по покриви, дори поставил ковчега на гърба на камиончето си  – за да закара баща си до мястото за вечен покой.

Жестът му донесе усмивки през сълзи на опечалените в Крайст Чърч в Страуд, Глостършър, на 8 февруари. На ковчега били поставени и като розови рози и тесте карти.

"Той беше единствен по рода си“, разказва Чарли. Той споделя, че измайстореният сандък струвал само £150, в сравнение огромните суми, които коства един обикновен ковчег.

„Преди да умре, той каза „проверете дали можем да направим ковчег от дъски за кофраж. Успяхме, затова се качихме горе с ковчега и той го хареса. Той беше много доволен от това, това е, което искаше, така че го направихме. Имахме купища дъски, разположени наоколо, така че просто ги използвахме и ги облицовахме с плат.Нарочно поставихме стрелките с главата надолу, за да стане по-смешно“, споделя Чарли.

Младият мъж, който бил обучен на занаята си от  своя баща, разказва, че нетрадиционният ковчег и покривало от брезент предизвикват усмивка на лицата на хората и помагат тъжният ден да стане „по-забавен“.

 „Това го направи по-забавно и донесе усмивка на лицата на хората. Всички се усмихваха, че можем да го празнуваме по този начин", споделя той.

„Това не беше тъжно погребение, на което всички бяха наистина разстроени, всички се смееха. Беше добро изпращане.Очевидно е тъжно, но е много по-добре да го правим по този начин. Не всеки ден виждаш нещо подобно“, допълва той.

След като направи ковчега от дървени дъски, Чарли казва, че сега също иска погребението му да е в този "бюджетен" стил, пише Metro.

„Това също спести много пари, което беше бонус. Баща ми изобщо не искаше да плащаме много пари. Искаше възможно най-лесния и най-евтиния начин. Можеш да похарчиш хиляди за ковчег. Това е нелепо, особено в кризата с разходите за живот. Бих искал да бъда погребан така, не бих искал семейството ми да трябва да харчи всички тези пари. Какъв е смисълът, ако можете да се посмеете добре и да го направите сами и да спестите много пари?“, споделя той.

Чарли сподели уникалното изпращане и в TokTok с надпис.

Превод: GlasNews.bg