Ракети, изстреляни от ливанската групировка „Хизбула“, са ударили третия по големина израелски град Хайфа, съобщи рано днес израелската полиция, цитирана от Ройтерс.

Според израелски медии десет души са били ранени в северната част на страната.

В съобщение на „Хизбула“ се казва, че цел на атаката е била военна база южно от Хайфа, срещу която е бил изстрелян залп от ракети „Фади 1“. Според публикации две ракети са ударили Хайфа.

Полицията съобщи, че са повредени няколко сгради и други имоти. Има съобщения за леки наранявания и хора, които са били откарани в близка болница.

От своя страна израелската армия обяви, че нейни самолети са нанесли удари по цели на разузнаването на „Хизбула“ в Бейрут, включително средства за събиране на разузнавателна информация, командни центрове и други инфраструктурни цели.

През последните няколко часа въздушни удари са били нанесени срещу складове за оръжия на „Хизбула“ в района на Бейрут, съобщи израелската армия, която отбелязва, че са регистрирани вторични експлозии, които потвърждават наличието на въоръжение в обектите.

Израел обвинява „Хизбула“, че умишлено разполага командните си центрове и въоръжението си под жилищни сгради в Бейрут и застрашава цивилното население.