Руско-турският договор за доставка на ракети С-400 предполага, че Анкара няма да разкрие определена информация за нашите зенитно-ракетни комплекси. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщава РИА Новости, цитирани от Факти.бг.

Турция и Русия подписаха мащабно споразумение за доставка на руски ракети „Триумф“, които трябва да бъдат приведени в бойна готовност още през следващата година. В същото време обаче се появи информация, че американската администрация е взела решение да продаде на натовските си съюзници от Турция ракетни комплекси „Пейтриът“.

Дмитрий Песков изрази надежда, че турските въоръжени сили няма да разкрият на натовските си съюзници чувствителна информация, свързана с руските комплекси. Той посочи, че Русия не вижда причина да не се доверява на турските си партньори.

Турция на няколко пъти пред последните месеци посочи, че може сама да се погрижи за националната си сигурност и сама да определи по какъв начин да стане това. Анкара ясно посочи, че няма да позволи външен натиск, визирайки призивите на Вашингтон да се откаже от сделката с руснаците.