Вторият кръг от преговори между руската и украинската делегация в Беловежката пуща е предвидено да се проведе утре, 3 март. Това съобщава каналът Telegram на агенция Белта.

Руската делегация в предишния си състав пристигна на мястото и е готова за преговори. Междувременно украинският все още е на път. Съставът, както беше отбелязано, също ще бъде същият.

Тази информация беше потвърдена пред информационната агенция в офиса на украинския президент Владимир Зеленски. Според съветника на Зеленски той призовал делегацията да изчака истинския старт на диалога.

От своя страна Дейвид Арахамия, който е член на украинската делегация, потвърди, че срещата ще се състои и преговорите ще се проведат.

В същото време руският външен министър Сергей Лавров каза, че на този кръг Русия е готова да обсъди с Украйна въпроса за гаранциите за сигурност, който Зеленски също изрази желание да обсъди.

Това, както подчерта Лавров, е положителна стъпка и преговарящите са напълно готови за преговори. Лавров обясни още, че Русия е готова да предостави гаранции за спазването на правата на всички народи в Украйна, включително на националните малцинства. Това, наред с други неща, трябва да бъде отразено в законодателството на Украйна. Но въпросът за Крим е затворен и не подлежи на обсъждане.