Иран се готви "незабавно" да започне атака с балистични ракети срещу Израел, съобщиха от САЩ. Това се случва броени часове след навлизането на войските на Тел Авив в Ливан, предаде BBC.

„Пряка военна атака от Иран срещу Израел ще доведе до тежки последици за Иран“, предупреждава високопоставен служител на Белия дом, добавяйки, че САЩ подкрепят „отбранителните приготовления за защита на Израел“.

Говорителят на Израелските отбранителни сили Даниел Хагари каза, че не е идентифицирана никаква въздушна заплаха, изстреляна от Иран.

В понеделник от Държавния департамент на САЩ съобщиха, че Израел провежда ограничени наземни операции в съседен Ливан. Малко след това израелската армия издаде предупреждение жителите на южните предградия на Бейрут да се евакуират поради планирани удари срещу цели на „Хизбула“. 

Израелските военни разкриха, че през нощта са нанесли „прецизни удари” по няколко обекта за производство на оръжия и инфраструктура на „Хизбула” край Бейрут, смятано за крепост на подкрепяната от Иран групировка. 

Зам.-лидерът на "Хизбула": Ще изберем нов ръководител при първа възможност