Плувец е късметлия, че е оцелял, след като е бил нападнат от делфин. Такума Гото плувал на 60 фута от Цуруга в Япония с приятел, когато се сблъскали със сексуално разочарованото създание.

Делфините са много чувствителни същества. И тяхното поведение може да бъде повлияно от фактори като сексуална неудовлетвореност. Което пък се превръща в опасност за хората. Японски плувец като по чудо се измъкнал от такъв делфин, който го ухапал и почти го завлякъл на дъното, пише Daily Star.

Животното първо се прицелило в приятеля му, а след това в него, когато се притекъл на помощ. "Знаех, че не е акула, но делфинът идваше право към мен. Нападна ме и ме ухапа", каза 23-годишният финансов служител.

„Делфинът продължаваше да ме напада и в един момент си помислих, че ще умра.

Такума бил спасен от сърфист, докато ужасени зяпачи наблюдавали от плажа. Установено е, че Такума има рана на левия показалец, която изисква пет шева, както и рани по двете ръце и рамене.

Нападенията на делфини срещу хора са редки, защото те не ги възприемат като плячка. Но експертите казват, че „многобройни инциденти“ на местно ниво са свързани с „един и същи конкретен делфин“ – индо-тихоокеанската афалина, чиито мъжки общуват чрез ухапванията си.

Д-р Саймън Алън от проекта Shark Bay Dolphin каза, че те са „много социални животни“ и изразяват това по „много физически начини“.

„Точно както при хората и другите социални животни, хормоналните колебания, сексуалното разочарование или желанието за доминиране могат да накарат делфините да навредят на хората, с които общуват“, каза той. Ученият предупреди, че делфините не са сладки, безобидни създания. Те са силни животни и дори когато си играят, могат да причинят сериозни наранявания на хората.

Властите в Япония предупредиха за опасностите от делфините Снимка: Tsuruga Coast Guard Office