Изоставено Porsche 911 Turbo от 90-те години е открито в Саудитска Арабия. Оказа се, че рядката спортна кола е открадната преди шест години и собственикът й все още я издирва. Негов приятел сподели това в Reddit.

Колекционерското Porsche 911 Turbo изчезнало през 2018 г. Не било възможно веднага да се намери спортната кола, но собственикът й не се отказал. Наскоро колата беше открита на паркинг близо до изоставен сервиз в Саудитска Арабия.

Porsche 911 Turbo интериор, спортна кола PorscheЦял екран
Мухъл се появил в салона на Porsche 911 Turbo Снимка: Reddit
Салон Porsche 911, спортен автомобил PorscheЦял екран

Porsche-то далеч не е в перфектно състояние. Колата е покрита със слой прах, пясък и мръсотия, а в кожения салон се е появил мухъл.

Освен това спортният автомобил е катастрофирал, за което свидетелства спуканата задна броня. Задвижващият агрегат и шасито обаче са непокътнати и невредими, така че възстановяването на Porsche 911 Turbo няма да е трудно.

Porsche 911 Turbo сега е много търсено от колекционерите и средната цена за такива коли е приблизително 200 000 долара. Факт е, че това е най-новото поколение на модела с двигател с въздушно охлаждане.

Porsche 911 Turbo, спортен автомобил PorscheЦял екран
Porsche 911 Turbo от 90-те е ценено от колекционери Снимка: Porsche

Този 3,6-литров боксер турбо двигател произвежда 408 к.с. с. и 550 Нм. С 6-степенна механична скоростна кутия купето със задвижване на четирите колела може да ускори до 100 км/ч за 4,5 секунди и да достигне максимална скорост от 290 км/ч.