39-годишната собственичка на салон за красота Фей Финаро от Нотингам (Великобритания) се събуди една сутрин и разбра, че всички я смятат за мъртва. Жената беше бомбардирана с обаждания от роднини и приятели, след като прочете некролога си, публикуван онлайн. 

Британката била шокирана, когато след обаждане от загрижен приятел видяла името и снимката си в раздела за некролози на уебсайта Mansfield Chad, където е възможно да се изпращат венци на семействата на починалите.

Погрешен некролог, Фей Финаро, жена, която всички смятаха за мъртва поради грешка в уебсайта, любопитни факти, интересни историиЦял екран
Фей Финаро прочете некролога си на уебсайта Снимка: Faye Finaro

Финаро публикува във Facebook, за да увери близките си, че всъщност е жива и здрава, а също така изпрати имейл до Мансфийлд Чад, за да каже, че е станала нелепа грешка, пише изданието Metro.

По-късно собственикът на салона за красота разбра, че причината за техническата повреда е човешкият фактор: администраторът на изданието случайно публикувал информация за успешния бизнес на Фей Финаро в грешния раздел.

„Може би ще ми изпратят цветя до 30 дни! Трябваше да е обикновен ден от живота ми, но изведнъж ми се обади развълнуван приятел и ме попита дали съм жива. Когато написах във Facebook какво се случва, хората коментираха, че е било много смешно и забавно“, казва Фей.

Между другото, предприемачката наскоро получи награда за бизнеса си, така че един от нейните приятели влезе в интернет, за да намери новина за победата, но вместо това се натъкна на некролог. Уебсайтът публикува снимка на „починалата“ с надпис „Некролог на Фей Финаро“ и също така предложи да изпратите цветя на семейството й в знак на подкрепа в трудни времена.

„Ние наистина сме наясно с този проблем и сме в контакт с г-жа Финаро по този въпрос“, каза говорител на Мансфийлд Чад.