Тигър ухапа ръката на професионален гледач на животни при нападение в увеселителен парк в Австралия.

Директорът на болницата, където е откарана 47-годишната пострадала, каза, че службите за спешна помощ са били извикани в малко преди 9 сутринта местно време.

Жената е опитен гледач на животни. „Тя е била ухапана от един от тигрите час преди отварянето на парка в понеделник сутринта“, добави той.

„Пациентката очевидно е получила някои сериозни разкъсвания и прободни рани от животното. Беше доста бледа и се чувстваше зле, но като цяло е добре, без опасност за живота“, казва още директорът.

В изявление за ABC News увеселителният парк каза: „Непосредственият ни фокус е върху подкрепата на члена на екипа. Това беше изолиран и рядък инцидент и ние съответно ще извършим задълбочен преглед.“

 „Това е ярък предупредителен знак за присъщите рискове, пред които са изправени работниците в среда с животни." Паркът приютява девет суматрански и бенгалски тигъра в изложбата си на Тигровия остров.

Известно е, че в парка е имало подобен инцидент през май 2011 г., когато бенгалски тигър ухапа водач, твърдят местни статии по това време. През септември същата година друг водач е оставен с "разкъсна рана в долния десен прасец" от същата голяма котка.