Шофьор загина, след като се вряза в камион, участващ в блокадата на пътищата във Франция от „жълтите жилетки“ в град Перпинян (департамент Източни Пиренеи, в южната част на страната), съобщи в събота телевизионния канал BFM, позовавайки се на източник, близък до разследването, предава ТАСС.

Както се посочва, инцидентът се е случил в около 00:45 българско време в събота, когато 36-годишният шофьор е загинал на мястото на аварията. След случилото се „жълтите жилетки“ веднага са прекратили блокадата на пътя. „Загиналият водач стана десетата жертва, свързана с действията на движението“, подчертава ТВ каналът.

Инциденти с фатален изход започнаха да се случват от самото начало на протестите на „жълтите жилетки“ в средата на ноември, припомня руската агенция. По-голямата част от тях са свързани с пътно-транспортни произшествия, случващите се, когато манифестантите блокират или ограничават движението по автомобилните пътища и кръстовища. Една възрастна жена загина, когато в нейната стая, по време на провеждаща се в близост демонстрация, влетя и се взриви граната със сълзотворен газ.