Пожарен автомобил транспортира покрития с американски флаг ковчег на бившия началник на пожарна служба Кори Комператоре до църквата в Пенсилвания, където ще бъде погребан, след като бе застрелян, когато въоръжен мъж се опита да убие бившия президент на САЩ Доналд Тръмп миналия уикенд, предаде АП.

Стотици огнеборци пристигнаха в църквата с повече от 100 пожарни автомобила, за да засвидетелстват подкрепата си за скърбящите роднини и приятели на Комператоре. Пред църквата се развяваше огромен американски флаг, окачен на стълбата на пожарен автомобил.

Снайперисти на близък покрив напомняха за кръвопролитието от миналия уикенд. Според официални представители в последните си мигове Комператоре предпазвал с тялото си своята съпруга и дъщеря от стрелбата на митинга на Тръмп миналата събота в Бътлър, Пенсилвания.

Тръмп с първа реч след опита за убийство

Тръмп, който бе ранен в ухото, но не пострада сериозно, не присъства на погребението заради опасения от страна на Сикрет Сървис за сигурността му, предаде БТА.

Той отдаде чест на Комператоре в речта си на конгреса на републиканците в Милуоки снощи. Той изложи пожарникарската екипировка на Комператоре на сцената, целуна шлема му и обяви бившия началник на пожарна служба за "невероятен човек".

Защо жената на загиналия на митинга на Тръмп отказва да говори с Байдън?