Започна третият кръг от преговорите между руската и украинската делегация в Брестката област, съобщиха от руското посолство в Беларус, цитирани от РИА Новости.

Представителят на Украйна Михаил Подоляк записа видеообръщение преди началото на срещата. 

„След няколко минути ще започнем да разговаряме с представители на страната, която сериозно вярва, че широкомащабното насилие срещу цивилни е аргумент. Да докажем, че това не е така”, посочи той.

Той коментира и слуховете за предполагаемия опит на Руската федерация по време на преговорите да назначи Бойко за министър-председател на Украйна.

"Игнорирайте всички тези фалшификати с някакви имена като Янукович, Бойко, не знам кого искат да назначат там за специални представители за Украйна. Като Мураев или Кива. Всичко ще бъде както трябва за Украйна", подчерта Подоляк.

По-рано журналистът Христо Грозев, позовавайки се на източници, близки до руско-украинските преговори, каза, че по време на преговорите Русия е поискала Украйна да признае независимостта на така наречената "ЛДНР", окупирания от Русия Крим, и също така да назначи Юрий Бойко за председател от партия "Опозиционна платформа за живот" като министър-председател.

Очаквайте подробности!