Хеликоптерът, превозващ иранския президент Ибрахим Раиси, направил твърдо кацане, отчасти поради мъгла в северния регион на Източен Азербайджан, съобщи агенция Mehr.

„Хеликоптерът, превозващ президента, кацна на земята поради мъгливо време в северния регион на Източен Азарбайджан“, се казва в доклада.

Журналистите отбелязват, че иранският президент и конвоят са изминали разстоянието между Ходафарин и Тебриз. Раиси беше придружен от имама на петъчната молитва в Тебриз, външния министър Хосейн Амир-Абдолахян и други министри и висши служители.

Освен това екипът за спасяване и издирване не може да стигне до мястото, където хеликоптерът е направил твърдо кацане поради мъгла и лошо време.

Изданието Tasnim съобщи, че е установено местоположението на кацналия хеликоптер.

„Мястото на катастрофата на хеликоптера, превозващ президента и неговите спътници, е близо до село Узи, разположено в горите на Арсбаран“, казаха журналистите.

Медиите отбелязват, че този район е един от най-труднодостъпните.

Припомняме, че на 19 май в медиите се появи информация, че хеликоптер, превозващ президента на Иран Ибрахим Раиси, се е разбил. По-специално конвоят на президента включвал три самолета, два от които направиха успешно кацане.

Инцидент с хеликоптера на иранския президент