Нови зловещи подробности изплуваха по делото за смъртта на 10-годишната Сара Шариф, която бе убита от свои близки в  Обединеното кралство през 2023 година. 

Бащата момичето се обадил на полицията от Пакистан и признал, че я е убил в дома им в Съри, съобщи съдът. Урфан Шариф направи признанието в осемминутно обаждане около час след като самолетът на семейството му кацна в Исламабад на 10 август миналата година, преди тялото на Сара да бъде открито, пише BBC.

42-годишният Шариф, 30-годишната мащеха на Сара, Бейнаш Батул, и нейният чичо Фейсал Малик, 29, отрекоха да са убили момичето пред правораздавателните органи.

На съдебните заседатели беше казано, че случаят на г-н Шариф е, че г-жа Батул е отговорна за смъртта на Сара и неговото признание по време на телефонното обаждане, както и в бележка, е лъжливо, за да я защити.

Прокурорът Бил Емлин Джоунс KC каза пред съда, че Сара е била жертва на насилствени нападения от „поне седмици“, преди да изброи поредица от наранявания, които е претърпяла.

Той каза, че Сара има външни и вътрешни наранявания, включително големи натъртвания, изгаряния и счупени кости, стари и нови.

Тя има изгаряния по задните части, причинени от домашна ютия, и шест „вероятни следи от човешки ухапвания“ по ръцете и краката, разкриха от прокуратурата.

Стоматологичните отпечатъци изключват, че следите от ухапвания са били причинени от мъжете обвиняеми, но г-жа Батул е отказала да предостави отпечатъците, каза съдът.

Сара също е получила наранявания на ребрата, лопатките, пръстите и 11 отделни фрактури на гръбначния стълб, както и признаци на черепно-мозъчна травма, добави прокуратурата.

Г-н Шариф се обадил на полицията в Съри от Пакистан, където семейството е избягало, преди тялото й да бъде открито, и казал на оператора, че е убил дъщеря си.

Прокурорът каза, че в разговора, който е продължил осем минути и 34 секунди, г-н Шариф е казал на оператора, че „я е наказал законно“ и тя е починала.

По-късно при обаждането до полицията се казва, че бащата на Сара е казал на оператора, че Сара е била непослушна и след това той я е пребил, чуха съдебните заседатели.

„Не ми беше намерението да я убивам, но я пребих твърде много“, каза прокурорът, каза Шариф на оператора.

Г-н Emlyn Jones KC обаче добави: „Сара не беше просто пребита. Отношението към нея, определено през последните няколко седмици от живота й, беше ужасяващо и брутално.

Съдът чу също, че до тялото на Сара има бележка с почерк на Урфан Шариф.

Г-н Emlyn Jones KC каза, че гласи: „Който и да види тази бележка, аз съм Урфан Шариф, който уби дъщеря ми чрез побой. Бягам, защото ме е страх, но обещавам, че ще се предам и ще понеса наказание.

„Кълна се в Бога, че намерението ми не беше да я убия, но го загубих.“

Г-н Emlyn Jones KC добави: „Както при обаждането до 999, на пръв поглед бележката изглежда е признание, че е причинил смъртта на Сара, като я е пребил.“

Съдебните заседатели също чуха, че полицията е открила тялото на Сара на най-долния етаж под завивките, сякаш е заспала.

„Но тя не беше заспала, тя беше мъртва“, каза г-н Emlyn Jones KC пред журито.

Тримата обвиняеми, които са живели със Сара преди смъртта й през август миналата година, са обвинени и в причиняване или допускане на смърт на дете, което те отричат.

Г-н Emlyn Jones KC добави, че всеки обвиняем се стреми да „отклони вината“ върху единия или и двамата.

Прокуратурата каза, че е „немислимо“ някой от възрастните да е извършил насилието „без съучастието, участието, помощта и насърчаването на другите“.

„Никой от тях никога не е докладвал за малтретирането на Сара на външна агенция, която би могла да се намеси“, добави г-н Емлин Джоунс KC.

Делото продължава.

Превод: GlasNews.bg