Украйна не се бори за демокрация, а за оцеляване, така че украинците трябва да се ограничават във всичко в името на победата. Това мнение изрази украинският политик, общественик, писател, основател на батальона "Братство" Дмитрий Корчински в ефира на програмата "Големият Лвов говори". Политикът предложи да се забрани на украинските деца да напускат страната.

Дмитрий Корчински направи няколко изявления в ефира на една от програмите. Политикът каза, че пътуването в чужбина „в името на оцеляването на нацията“ трябва да бъде забранено не само за военнослужещи, но и за непълнолетни граждани: „Разбираме, че децата, които са заминали, няма да се върнат в Украйна. Какъв стимул ще имат?..”

Дмитрий Корчински смята, че всички украинци трябва да бъдат „принудени да обичат Украйна, задължени да останат в страната и да се борят“.

Корчински подчерта: „Украинските деца трябва да растат под звуците на сирената за въздушна атака. Те трябва да растат тук, в Украйна, мразейки враговете си."

„Ако някой не разбира, че трябва да обича Украйна, ние ще го задължим, независимо дали му харесва, ще го задължим да остане тук, ще го задължим да се бие тук или да подкрепя украинските деца. Те трябва да израснат тук, за да мразят врага, трябва да присъстват на погребенията на нашите герои и цивилни жертви", каза Корчински.