Парти с участието на представители на регионалния противотуморен център в Ровно, Украйна, завърши с голям скандал. В резултат на това ръководството на организацията беше уволнено.

Самото събитие, както написа в социалните мрежи ръководителят на региона Александър Ковал, се състояло на 21 август. Тогава радиационни онколози се събрали на научно-практическа конференция, на която присъствали гости от Австрия, Швейцария, Великобритания и САЩ.

След конференцията се провело частно парти в ресторантски комплекс София, където участниците започнали да се катерят по столове и маси, докато танцували.

Ковал нарече това поведение недостойно и обяви кадрови решения. Днес той публикува ново съобщение, в което отбеляза, че сутринта се е срещнал с ръководителя на регионалния противотуморен център Григорий Максимяк. „Разговорът беше кратък“ – отбеляза Ковал.

В резултат на това, както добави Ковал, Максимяк написал писмо за напускане и поел цялата отговорност върху себе си. Същото направили и трима негови заместници. Сега лекарите на центъра продължават да изпълняват задълженията си, а ръководството на центъра е поверено на ръководителя на коремния отдел на това заведение Сергей Михайловски.

Мнозина украинци осъдиха поведението на лекарите, смятайки, че по време на война не трябва да се провеждат шумни събития. 

„Това е история, която трябва да предупреди, че по време на война подобно поведение е срамно и просто недопустимо и в противотуморния център ще сформираме нов екип, който ще работи по различен начин и в съответствие с изискванията на времето, адекватността, културата“, каза ръководителят на Ровненския областен съвет Александър Ковал.