Голям скандал избухна в SriLankan Airlines. По време на полет капитанът на самолета заключил колежката си в тоалетната, което не само нарушило всички работни инструкции, но и поставило под въпрос безопасността на полета. Инцидентът е разследван от авиационните власти на Шри Ланка.

Случката е от 21 септември, но за нея се разчу в медиите едва тази седмица. Въпросният полет е UL 607 от Сидни до Коломбо. По време на полета капитанът на самолета се скарал с колежката си втори пилот. Спорът избухнал кой пръв ще отиде до тоалетната. В резултат на това, когато жената влязля в кабината, капитанът я заключил вътре, съобщава Daily Mirror.

Виковете за помощ били чути от други членове на екипажа и дори от пътници, което предизвикало сериозно безпокойство на борда.

В края на полета капитанът беше отстранен от полет и авиокомпанията започна вътрешно разследване. След като инцидентът стана публично достояние, в разследването се включиха авиационните власти на Шри Ланка.

„Авиокомпанията сътрудничи изцяло на съответните органи. Капитанът на самолета е отстранен от полет в очакване на разследване. Безопасността и спазването на всички регулаторни изисквания остават основни приоритети на SriLankan Airlines“, се казва в изявление на превозвача.