Ако бившият американски президент Доналд Тръмп наистина знае как бързо да прекрати войната, тогава украинският президент Владимир Зеленски е готов да се срещне с него. Това каза украинският президент в интервю за Bloomberg.

Според него американски политик трябва да сподели плана си сега, за да го проучи и оцени рисковете.

„Ако Тръмп знае как да сложи край на тази война, той трябва да ни каже за това днес... Ако има рискове за украинската независимост, ако загубим държавност, искаме да сме готови за това, искаме да знаем“, каза Владимир Зеленски.

Отделно държавният глава отбеляза, че никой не може да планира живота на украинския народ и децата, така че сега трябва да разберем дали Киев ще има силна подкрепа от САЩ през ноември, когато там ще се проведат президентските избори, или Украйна ще бъде оставена сам. В тази връзка Владимир Зеленски е „потенциално готов“ да се срещне с Доналд Тръмп.

Относно обстановката на бойното поле украинският държавен глава заяви, че е погрешно мнението, че въоръжените сили на Украйна и въоръжените сили на Руската федерация са в задънена улица. Отбранителните сили сега са в по-добра позиция по отношение на жива сила, отколкото бяха само преди няколко месеца. Новата офанзива ще зависи от оръжията и бригадите.

Но доставките, които ще бъдат обсъдени по-долу, отнемат много време, за да бъдат доставени на фронта, което се отразява на ситуацията.

„Това е най-голямата трагедия на тази война, че между решението и реалния факт наистина чакаме дълго, дълго, дълго време“, заключи Владимир Зеленски.