Украинският президент Володимир Зеленски отново заговори за преговорите с Русия. Според него има „последна линия“, след която Киев ще откаже да води мирни преговори с Москва. Той написа за това в своя Telegram.

Според Зеленски скоро трябва да се проведе процесът срещу войниците от въоръжените сили на Украйна, участвали в боевете за Мариупол.

Според президента на Украйна Киев ще отговори недвусмислено на ситуацията и този съд може да се превърне в „последната линия“ в преговорите.

„Това ще бъде границата, отвъд която не са възможни преговори. Русия ще се откъсне от преговорите“, каза украинският президент.

На този фон постоянният представител на Руската федерация в ООН в Женева Генадий Гатилов заяви, че няма „практическа платформа“, на която да се срещнат Владимир Путин и Владимир Зеленски.

Говорейки пред "Файненшъл таймс", дипломатът каза, че турският президент Ердоган "прави всичко възможно", за да поддържа диалога. В същото време Гатилов отхвърли възможността за среща между лидерите на двете страни. Той добави, че Западът използва войната за оказване на натиск и изолиране на Русия.

Превод: GlasNews