Американка е била изядена от акула, след като е била отнесена в морето, докато е била на мечтаната си ваканция.

68-годишната Колийн Монфор отдавна очаквала с нетърпение ваканцията си за гмуркане в Индонезия.

Тя пътувала с шестима приятели до тихоокеанския остров Пулау Реонг на 26 септември, готова за забавление. Но нещата бързо взеха трагичен обрат, тъй като жената от Южна Дакота, САЩ, била отнесена от силни течения.

Нито нейната група, нито водачът й са успели да я изтеглят обратно на лодката, в крайна сметка били изпратени спасителни екипи, но търсенето се оказа неуспешно и било прекратено на 3 октомври след осемдневна мисия.

Длъжностните лица в крайна сметка го отмениха, защото имало малък шанс Колийн да бъде намерена сред опасните морски условия.

По-нататъшното разследване установило, че Колийн вероятно е била изядена от акула, след като рибар от съседния Източен Тимор улови акула на 6 октомври, три дни след прекратяването на търсенето. При проучване рибарят открил човешки останки в корема на акулата.

„Акулата беше уловена, но не беше в нормално здраве. Мислех, че е погълнала пластмаса или риболовна мрежа“, каза той. „Разрязах и корема, за да открия проблема, а вътре имаше останките на жена.“

Ръководителят на регионалното звено за техническо изпълнение (UPTD) за управление на морския парк на островите Алор и околния океан каза: „Координирахме се с индонезийското посолство (KBRI) в Дили и KBRI потвърди истинността на тази информация.

„Тялото на жената беше намерено в акула в Източен Тимор. Не беше на територията на Индонезия. Сега разследваме допълнително случая, за да потвърдим дали това са останките на някой, обявен за изчезнал в Индонезия.“

Длъжностни лица от близкия Източен Тимор остават в контакт с индонезийската брегова охрана и молят всеки, който има информация за случая или други подобни в околността, да се яви.

Беше потвърдено, че човешките останки, намерени в акулата, са били облечени във водолазен костюм и са били на „чужда жена“.

Тялото все още не е официално идентифицирано.

Началник на полицията в Югозападно Малуку, каза: „Координирахме се с властта на село Набар, за да мобилизираме жителите и да помогнем за претърсване на брега срещу остров Реонг, както и водите около острова, с помощта на лодки или скоростни джетове, но жертвата не беше намерена."