Пейдж Айчисън от Уокингам, Обединеното кралство, беше изумена, когато откри най-смъртоносния скорпион в Южна Америка, тичащ по дъските на дома й. Този вид убива повече хора от всички други отровни животни, включително змии и паяци взети заедно.

Първоначално Пейдж помислила, че е паяк, но при по-внимателно вглеждане забелязала отровно жило, пише The Sun.

"Прибрах се от фитнеса. Когато отворих вратата, нещо привлече вниманието ми на перваза. Светлината на верандата не работеше, но зад мен имаше улична лампа. Първоначално помислих, че е паяк, защото това е това, което бихте очаквали да намерите у дома“, спомня си тази случка жената.

Пейдж Айчисън от Уокингам, Великобритания, скорпион, влечуги, намиране на дом, интересни истории, любопитствоЦял екран
Жена откри скорпион в дома си Снимка: SWNS

След като британката се свързала със своя приятелка и я попитала какво може да е, тя го разпознала като скорпион.

Айчисън написа публикация на страницата си във Фейсбук, а съсед, който й помогна, предостави връзка към Националния център за влечуги за помощ.

Пейдж казва, че организацията реагирала незабавно и бързо установила, че това е много опасен вид - бразилската жълтоопашка, която може да убие човек само за 30 секунди. Те изпратили доброволец от Бъркшир, който пристигнал на място около 90 минути по-късно и отстранил съществото.

В крайна сметка скорпионът беше транспортиран до убежището на Националния център за опазване на влечугите, където ще изживее живота си. Според една от версиите неканеният гост може да е влязъл в къщата на Пейдж Айчисън заедно с пакет, но никой не знае със сигурност при какви обстоятелства е могло да се случи това.

Пейдж Айчисън от Уокингам, Великобритания, скорпион, влечуги, намиране на дом, интересни истории, любопитствоЦял екран
Скорпионът е транспортиран в резервата на Националния център за защита на влечугите Снимка: SWNS