30-годишната Вероника Ролин Гаст беше арестувана за престъпни действия с моторно превозно средство и други обвинения. Жената от Минесота (САЩ) е в ареста след инцидент, станал на път за терапия за двойки. 

В сряда, 14 август, Гаст шофирала с приятеля си на сесия за терапия за двойки, когато се случва инцидентът. Преди това те били двойка около година. Американката е арестувана за нападение втора степен, престъпна експлоатация на МПС, нанасяне на телесна повреда, груба небрежност и домашно насилие, пише FOX News.

По време на посещение при психотерапевт приятелят на Гаст обявил, че прекъсва връзката си и поискал да бъде отведен у дома. Твърди се, че след това жената внезапно спряла колата и поискала приятелят й да слезе от колата.

Гаджето вървял пред колата й, за да стигне до близкия тротоар, според клетвената декларация. По време на това Гаст се твърди, че е осъществила зрителен контакт и след това е натиснала педала на газта в опит да го прегази.

Кавга, кола, момче и момиче, момиче удари гаджето си, терапевтична сесия за двойки, връзка, прегази гаджето си,Цял екран
Вероника Ролин Гаст беше арестувана за редица престъпления Снимка: Otter Tail County Sheriff's Office

Той се преобърнал през капака на колата, блъснал се в предното стъкло и го счупил, наранявайки десния си лакът.

„Обвиняемата призна, че докато е потегляла, е ударила жертвата с автомобила си. Подсъдимата е заявила, че е натиснала спирачките и е спряла, за да повика полиция“, се казва в доклада на полицията.

Докато беше в ареста, Гаст заяви, че пукнатината в предното стъкло е причинена от удара на приятеля й в стъклото, а не от телесното му тегло. Не е известно дали тя е получила наранявания.