Пред очите на пътниците на круиза на Royal Caribbean, посветен на Тейлър Суифт, жена скочи от палубата.   

Неидентифицирана 66-годишна жена скочи във водата от 14-ия етаж на Allure of the Seas около 21:40 на 22 октомври. 400-те пътници, останали на борда, бяха хвърлени в хаос след това, пише Daily Mail. Инцидентът е станал в района на Насау, столицата на Бахамите.

Royal Caribbean, Allure of the Seas, круиз, круизен кораб, круизен кораб, самоубийство, скочи от кораба, скочи от палубатаЦял екран
Очевидци гледат зад борда Снимка: Daily Mail

38-годишната Ашли Синдако и 67-годишната Мари Синдако са били на борда, когато жената е скочила. Докато жените се възстановявали от шока, от високоговорителя се чули алармени сигнали. Ашли се опитала да напусне палубата, но вратата била затворена.

„Вратите бяха затворени, някой ги пазеше и всички викаха: „Някой е скочил!“, спомня си тя.

Впоследствие Ашли все пак успяла да стигне до горната палуба, но там видяла само тълпа от пътници и членове на екипажа в състояние на лудост. Всички търсели пътничката зад борда. 

„Останах там около три часа, просто гледах, молех се и се чудех какво се случва“, каза очевидката.

Скоро след това друг кораб, Utopia of the Seas, се присъединил към търсенето. В издирването са участвали още самолет и хеликоптер, които са пристигнали на мястото около полунощ. 

Майката и дъщерята останали на горната палуба до 2:00 сутринта, надявайки се на чудо. Кралските бахамски отбранителни сили потвърдиха, че жената е скочила от 14-ия етаж на кораба.

След като членовете на екипажа научиха за пътничка зад борда, те незабавно започнали издирвателни и спасителни операции. Те били подпомогнати от екипажи на самолети и хеликоптери от Air Station Miami. На следващия ден обаче издирването е прекратено. Известно е, че допълнителни екипи на отбранителните сили са издирвали изчезналата жена до около 14:45 ч. на 23 октомври.

Royal Caribbean, Allure of the Seas, круиз, круизен кораб, круизен кораб, самоубийство, скочи от кораба, скочи от палубатаЦял екран
Карта на издирването на жената, скочила зад борда Снимка: Daily Mail

Говорител на круиза обясни, че от уважение към поверителността гостите не споделят никакви подробности. Сред пътниците на кораба бяха стотици фенове на певицата Тейлър Суифт.

Четиридневната програма, наречена "In My Cruise Era", беше организирана от туристически агенции и фенове на артиста. Swifties (както нейната фен общност нарича себе си) се очакваше да направят „гривни за приятелство“ по време на круиза (фенове правят тематични бижута за конкретни песни или албуми и след това да ги разменят по време на концерти) и партита с костюми на тема „Eras“ (името на най-мащабното турне на Суифт, което започна през 2023 г.).