Туристическият блогър Дрю Бински наскоро посети град Янджин в китайската провинция Юнан, известен като „най-тесния град в света“. Около 450 000 хиляди души живеят там „на ръба на катастрофата“.

Факт е, че градът се състои от една ивица от високи сгради, която е притисната между планините и реката. Хората живеят под постоянна заплаха от земетресения и наводнения, а Дрю Бински изучава и фотографира живота им, съобщава Mirror.

„Но по някакъв начин 450 000 души живеят тук и са изправени пред постоянната заплаха от наводнения и земетресения, тъй като домовете им са на ръба на катастрофата“, казва блогърът.

Населението на Янджинг живее в район, който е широк 30 метра в най-тясната си точка и 300 метра в най-широката си точка. По-голямата част от града е в непосредствена близост до бреговете на реката, но има изненадващо малко мостове, които ги свързват.

Повечето от сградите в Янджин са построени върху земетръсен терен, без почти никакво свободно пространство между тях. Самите къщи стоят на колони, „за да издържат на нестабилността на терена и повишаването на водните нива, което се случва поради тежки наводнения“.

„Не е нужно да се притеснявате, че ще се изгубите, защото има само един главен път в цялото място. Това наистина е град с един път. Уникалната географска среда придава на Янджинг специален чар, изпълвайки хората с любопитство и желание да изследват то."