Изкуственият интелект продължава да набира популярност, разкривайки нови възможности за използване. Технологията позволява на машините да имитират човешкото мислене и много компании вече активно я използват, за да предоставят поддръжка на клиенти, да създават обучителни видеоклипове и да анализират данни.

Един от най-смелите проекти в тази област беше разработката на компанията EVA AI - цифрово копие на култовата филмова звезда за възрастни от 70-те години Линда Лавлейс, пише Daily Star.

Линда Лавлейс, чието истинско име е Линда Сюзън Борман, се превърна в икона на индустрията след излизането на поредица от откровени филми, които й донесоха световна слава. Въпреки смъртта си през 2002 г., Лавлейс остава фигура, на която се възхищават поколения фенове.

Сега, благодарение на иновациите на EVA AI, феновете могат да комуникират с Линда чрез текстови съобщения, гласови бележки и дори да споделят снимки и видеоклипове.

„Линда Лавлейс е известно име и е посветила живота си на застъпничество за правата на жените в индустрията за възрастни, което резонира дълбоко с нашите ценности“, каза Камил С., ръководител на марката, EVA AI. „Искахме да предоставим на потребителите възможност да научат повече за нейния живот и наследство чрез уважителна и информативна платформа.“

Дигиталният близнак на Лавлейс е внимателно проектиран с помощта на архивни данни, за да имитира нейния стил на общуване и събития от реалния живот. Потребителите могат да участват в интерактивни диалози по теми, свързани с нейната биография и история.

Камил добави: „Филмите на Лавлейс шокираха публиката през 70-те години на миналия век, но също така насочиха вниманието към проблемите с правата на жените, които се превърнаха във важен фокус в нейния живот. Проектът AI е нашият опит не само да запазим нейната памет, но и да използваме технологията, за да „връщане към живот“ на онези, които са повлияли на съвременното общество“.