Google продължава с амбициозните си планове в облака и под ръководството на новия шеф на клауд звеното Томас Кюрейн. Компанията обяви привличането на опитен експерт в лицето на Амит Завери, дългогодишен служител и ключов мениджър на Oracle Corp., един от конкурентите на компанията в облачното пространство. Очаква се Завери да оглави Google Apigee и да влезе в ролята на вицепрезидент по инженерните операции в Google Cloud.

Apigee представлява платформата за управление на апликационно-програмния интерфейс, който се използва от компаниите и партньорите на Google, за да проектират, защитават, доставят и управляват API масивите. Завери ще е вторият високопоставен служител на Oracle, който се присъединява към Google след Кюрейн, който замени на шефския пост в Google Cloud Даян Грийн в началото на тази година. Той напусна компанията след слух за сериозни разногласия между него и изпълнителния директор на Oracle Лари Елисън.

Самият Завери напусна Oracle едва миналата седмица, пишат от Reuters. Той служи в компанията в период от 24 години, заемайки различни позиции в Oracle, за да се превърне в един от най-важните хора, отговарящи за инструментите за разработка на приложения за облака. Що се отнася до Apigee, то платформата няма да е непозната за Завери, тъй като се занимава, именно с разработката на подобен тип инструменти. Завери ще работи с бившия изпълнителен директор на Apigee Чет Капур, който е вицепрезидент на Google от придобиването на неговата компания от страна на Google през 2011.