От вече над 17 часа в американската версия в сайта на Apple се стриймва празната зала в театър „Стив Джобс“, в която тази вечер ще се състои събитието Apple Special Event. Първоначално медиите решиха, че това някакъв гаф и е станала грешка. Ситуацията се оказа по-сложна.

Върху видеото е наложен филтър, създаващ ефект на стар телевизор, като на всеки половин или един час на екрана в залата се появяват нещо като „великденски яйца: – кратки клипове, скрито намекващи за бъдещите анонси на компанията.

Така например, едно от въпросните видеа показва телефонния разговор на актьора Крис Евънс, известен най-вече с ролята си на Капитан Америка. А според слуховете, Apple се очаква да представи днес своята онлайн услуга, предоставяща фирмени сериали и филми. В началото на годината се появи информация, че Apple подготвя 13 филма, 4 от които вече се заснемат.

След това на екрана се появи запис от камера, заснела изгрева над Холивуд. Може би това е още един намек, че Apple ще прави собствени филми.

Появи се и кореспонденцията на баскетболиста Кевин Дюрант, според която той вече е пристигнал в Apple Park.

Показан бе триминутен запис на неизвестна ученичка, демонстрация на Apple Map в CarPlay с маршрут до калифорнийския кампус на Apple, както и редица други снимки и откъси от видеа.