След Apple News Plus, Apple Card и Apple TV Plus, корпорацията представи и своята нова онлайн услуга Apple Arcade. Тя дава възможност на потребителите на играят тежки и бързи игри, без да ги купуват, а само като плащат месечен абонамент.

Потребителите на Apple Arcade получават достъп до над 100 игри, включително и ексклузивни. Компанията заяви, че тази услуга няма да предлага безплатни проекти, от типа разпространявани чрез App Store.

1 от 4

Новата услуга дава допълнителен избор на потребителите. Досега те можеха да теглят условно безплатни игри, основната цел на които е печалба чрез реклама или чрез някакви вътрешни продажби. Алтернативата на тези решения са игрите, за които се плаща само веднъж, които се концентрират на качеството и на развитието на съответното заглавие.

Като правило, хубавите игри от този тип са скъпи и не са достъпни за всички, и Apple явно е решила да направи нещо по въпроса. Компанията заяви, че абонаментът за тези игри ще е с ниска цена, като се очаква аудиторията на тази услуга да е голяма и с получените печалби да се стимулират разработчиците.

Apple възнамерява да разпределя доходите от Apple Arcade по подобен като при стрийм услугите начин. Компанията ще брои броя стартирания на всяка игра и времето на геймплея. Корпорацията е привлякла най-големите гейм студия, които ще правят игри специално за Apple Arcade.

Игрите от Apple Arcade ще бъдат достъпни за iPhone, iPad, Apple TV и Mac, като е осъществена качествена синхронизация на геймплея.

Apple Arcade трябва да стартира тази есен в 150 държави. Цената на абонамента за САЩ е $9,99.