Преди няколко часа Apple обяви, че на 25-ти март ще се състои голяма презентация, на която ще бъдат показани редица нови продукти. Събитието ще се започне в 19:00 часа наше време в театър „Стив Джобс“ (Steve Jobs Theatre) в кампуса Apple Park.

По време на презентацията се очаква анонс предимно на нови онлайн услуги. Не е тайна, че за Apple това направление е вече основен приоритет. С помощта на новите услуги компанията възнамерява да компенсира падналите продажби на iPhone, въпреки че аналитиците не вярват в успеха на този план.

Предполага се, че на 25-ти март Apple ще представи две нови услуги – новинарска и видео стрийм (тийзърът явно намеква за това). И двете ще могат да се ползват чрез месечен или годишен абонамент. Засега се предполага, че новинарската услуга ще струва $10 на месец, като абонаментът включва неограничен достъп до всички световни материали, включително платените американски интернет издания (The Wall Street Journal, The Washington Post, The New York Times, The Financial Times и т.н.). За стрийм услугата се знае, че освен партньорско съдържание, тя ще включва материали – сериали и филми, създадени от Apple. Според неофициални данни, стрийм услугата ще струва $15 месечно.

Очаква се представянето и на няколко хардуерни продукта – таблетите iPad Mini 5 и iPad, плеъра iPod touch от седмо поколение, безжичните слушалки AirPods 2 и може би безжичното зарядно AirPower.