На практика всички аналитици са скептични, че Apple отново ще успее да достигне капитализация от $1 трилион. Но Кати Хюбърти от Morgan Stanley е на друго мнение.

Хюбърти предполага, че акциите на компанията могат значително да нараснат, ако мултимедийният пакет на Apple бъде успешно завършен през 2019 година. Така нареченият „мултимедиен пакет“ включва музика, поточна телевизия и абонамент за новинарската емисия Texture. Към днешен ден пазарната капитализация на Apple е $785 милиарда. Според банката, мултимедийните услуги ще добавят годишно по 2% към дохода на Apple до 2025 година включително.

Слуховете за предполагаемия мултимедиен пакет се появиха още миналата година. През месец юни 2018-та уеб порталът The Information съобщи, че Apple планира да стартира една обща услуга, абонаментът за която включва музика, телевизия и новини. Да си припомним, че през месец март 2018 година корпорацията от Купертино закупи услугата Texture за онлайн публикуване на вестници и списания. Texture се счита за нещо като аналог на Netflix в света на списанията, абонаментът за която струва $9,99.

Morgan Stanley прогнозира и увеличено търсене на акциите на Apple, понеже продажбите на iPhone постепенно се стабилизират и интересът на инвеститорите нарасна.

Хюбърти отбеляза, че по-голямата част от притежателите на iPhone вече e „съзряла“ за обновяването на своите айфони с по-нов модел. Това също ще вдигне пазарната капитализация.