Малко след анонсирането на новата услуга Apple News Plus за абонамент за платени издания, Тим Кук представи Card – фирмената банкова карта на Apple, която може да бъде поръчана чрез приложението Apple Pay. Предлагат се два варианта на Card – виртуална и физическа, направена от титан.

Apple Card предлага на клиентите и потребителите една опростена и лесна за разбиране банкова услуга с 24-часова поддръжка, кешбек за осъществените операции, подробни статистики за всички приходи и разходи, както и надеждна защита на потребителските данни.

Бизнес партньор на Apple в това начинание е американската Goldman Sachs, а за платежна система се използва MasterCard. За абсолютно всички покупки чрез Apple Card компанията връща реални пари: 3% за всички разходи в магазините на Apple и 2% за каквито и да било други покупки. Няма никакви проценти и никакви ограничения.

Освен виртуална карта в Apple Pay, компанията предлага и титанов вариант на Card. Тази карта няма номер, CVC код и дата – на нея е нанесено само името на нейния притежател. При нейното използване се предлага кешбек в размер на 1% за всички покупки. Apple заяви, че титановата карта е предназначена за страните, в които безконтактните плащания не са особено развити.

Apple подчерта високата информационна безопасност на услугата. Освен 16-значния код, всяка регистрирана карта получава уникален номер, без който нейното хакване е невъзможно – в нея се използва същия чип, като при Apple Pay.

Apple каза още, че новата карта ще работи в целия свят, но трябва да се сключат споразумения с местните банки, което може да отнеме известно време.