Tesla съобщи за въвеждането на две нови функции на автопилота на своите електромобили. Първата се нарича Autosteer Stop Light Warning и предупреждава водача, че движещият се пред него автомобил е натиснал спирачките.

Нововъведенията бяха добавени по безжичен път с помощта на ъпдейта 2019.8.3. В описанието се казва, че водачите ще получават изскачащ прозорец на екрана на дисплея и звуков сигнал, ако автопилотът забележи, че автомобилът се движи твърде бързо зад бързо забавящия хода си автомобил пред него. Автопилотът няма да задейства спирачките, а просто ще подава сигнал, че е необходимо спешно да се намали скоростта. Новата функция използва камерите на електромобила и разпознава червените светлини на натиснатите спирачки. В края на годината възможностите на тази функционалност ще бъдат разширени и автопилотът ще може да разпознава светлините на светофарите.

Освен това, електромобилите на Tesla вече могат да разпознават намеренията на другите автомобили за престрояване. Автопилотът автоматично намалява скоростта, за да може другият автомобил да се престрои в неговата лента на движение. Досега автопилотът не реагираше много адекватно при тази ситуация и или неочаквано намаляваше скоростта, или не осигуряваше пространство за маневриране на другия автомобил. Сега вече системата адекватно реагира на пътната ситуация.

Всички обновявания на електромобилите на Tesla се осъществяват по безжичен път, като предишният ъпдейт увеличи с 5% мощността на Tesla Model 3.