Изправяйки се срещу Tesla на вътрешния енергиен пазар, General Motors пусна своя собствена мощна акумулаторна система, PowerBank, предлагаща завладяващи функции и гъвкави опции за интеграция.

PowerBank включва двупосочно зареждане, което позволява на потребителите да го свързват към своите електрически превозни средства на GM, за да захранват домовете си, когато е необходимо. Това универсално стационарно устройство за съхранение може също да съхранява енергия директно от мрежата, пише Interesting Engineering.

GM Energy предлага две опции за батерии с капацитет от 10,6 kWh и 17,7 kWh, което позволява на потребителите да избират въз основа на техните енергийни нужди. Двете единици с мощност 17,7 kWh могат да захранват средния американски дом до 20 часа, въпреки че тази продължителност ще варира в зависимост от индивидуалното потребление на енергия.

Вицепрезидентът на GM Уейд Шефър обясни, че модулността на продукта му дава предимство пред конкуренти като Tesla Powerwall и позволява на потребителите да го интегрират със съществуващи технологии.

GM Energy PowerBank може да бъде закупен като част от комплекта GM Energy Home System Kit, който включва GM Energy PowerShift Charger и GM Energy Vehicle-to-Home Enablement Kit. Клиенти, които вече са закупили комплект GM Energy V2H, могат да добавят GM Energy PowerBank към своята инсталация.

General Motors си постави за цел да премине към чиста енергия и нулеви емисии, когато навлезе на пазара на електрически превозни средства. Компанията е използвала опита си в хибридните превозни средства, за да разработи изцяло електрически превозни средства.

Тази инициатива може да се разглежда като пряка конкуренция с Tesla Home, дъщерно дружество на компанията за електрически превозни средства на Илон Мъск. Докато Tesla Home се фокусира основно върху предоставянето на решения за чиста енергия за домове, GM Energy предлага по-широка гама от продукти и услуги, включително решения за зареждане, интегриране на слънчеви панели и съхранение на енергия.