Умният часовник Huawei Watch GT изглежда ще има две нови версии. Китайската компания анонсира носимата джаджа заедно с Huawei Mate 20 Pro и създаде за нея собствена операционна система на име Light OS.

Според сегашните слухове, двата нови модела се наричат съответно Huawei Watch GT Active и Huawei Watch GT Elegant. Изображението, което виждате по-долу, изглежда принадлежи на “Elegant” варианта в разцветки “Dark Green” и “Orange”.

Корпусът на часовника този път има малко по-различен вид – първото нещо, което може да забележите, е стилът на физическите бутони. Другата разлика е стила на метала, който сега е сивкав. Иначе няма други драстични промени с Watch GT извън каишките на часовниците.

Според доклада, новите варианти ще имат същия 1.39-инчов OLED дисплей и Watch GT Active може да дойде в бяло и черно.

Докато Huawei Watch GT в момента продава за 199 евро за версията Sport и 229 евро за версията Classic, версия „Active“ може да струва 249 евро, докато „Elegant“ може да се вземе за 229 евро.

Базирайки се само на тези данни за ценообразуването, оставаме малко скептични за това защо Huawei се нуждае от още два варианта на Watch GT. Предполагаме, че ще разберем това, когато се проведе събитието за P30 на 26 март в Париж.