Схематичните концепти и дори „живите“ снимки на новите смартфони от флагманската линия Samsung Galaxy вече многократно се появяваха в мрежата преди тяхното представяне. Днес обаче, известният с вътрешната си информация Роланд Квант публикува официални прес-рендери на най-новите устройства. Изображенията позволяват да се провери валидността на предишните течове, разкривайки цвета на корпуса на апаратите.

Както се очакваше, базовият вариант на Samsung Galaxy S10 ще получи тройна основна камера с хоризонтално разположение на модула на гърба на капака на устройството. Дисплеят е с по-тънки странични рамки и е лишен от всякакви прорези, а предната камера се намира в кръгъл отвор в горната дясна част на екрана. В широката горна рамка, съдейки по всичко, са поместени сензорите за осветеност и приближение.

Беше потвърдено също така и наличието на вграден в дисплея скенер за пръстови отпечатъци. Според наличната информация, Samsung ще постави под „капака“ на своите джаджи ултразвуков сензор, вместо оптичен, използван от много от конкурентите.

На един от рендерите на апарата се появи нетрадиционен за продуктовата линия Galaxy S градиентен цвят на корпуса, вместо очаквания бял. Прави впечатление също, че оцветяването на канта на корпуса не съответства на цвета на задния панел на устройството.

Аналогичен цвят показа и по-стария модел, носещ името Samsung Galaxy S10 Plus. Топ-версията ще е с 12 GB RAM и 1 TB вградена, а по думите на инсайдера, той ще бъде пуснат в керамичен корпус само в черно и бяло изпълнение.

Конструкцията на външния вид на S10 Plus напълно отговаря на ранния информационен теч: смартфонът е оборудван с тройна основна и двойна предна камера. Последната е врязана в овален отвор директно в дисплея, под който се намира и ултразвуковия сензор за пръстови отпечатъци.

Що се отнася до „бюджетния“ Samsung Galaxy 10 Lite (който също може да дебютира като S10 E), изображенията на устройството не са представени от инсайдера. По информация на източника, „достъпното“ устройство ще получи двойна задна камера и селфи-модул с един сензор, плосък дисплей и четири цвята на корпуса: черен, бял, жълт и зелен.

Анонсът на линията смартфони Samsung Galaxy S10 ще се проведе на 20 февруари, по време на специалното събитие Unpacked.