Операторът на мрежов трафик F5 Networks Inc. заяви тази седмица своето намерение да придобие NGINX Inc.в сделка за $670 млн., с което компанията се надява да се възползва от нарастващата популярност на мултиклауд средите.

NGINX е компанията, която поддържа развитието на популярния открит уеб сървър, който стои зад милиони сайтове по целия свят. NGINX осигурява също така и услуги, свързани с баланс на натоварванията, които се използват за управление и централизиран мониторинг на уеб услугите сред множество от облачни среди. Наскоро компанията обнови своето портфолио от услуги в изцяло ново издание, което обединява апликационната доставка, управление на програмния интерфейс и поддръжката на различни инструменти за управление на mesh услуги – в един продукт.

F5 заявява, че възнамерява да използва софтуера на NGINX, за да подпомага мултуклауд апликационни услуги на територията на множество среди. Допълнително от това, компанията възнамерява да подобри предлагания от NGINX софтуер със своите защитни продукти. Самият бранд на NGINX ще продължи своето съществуване, уточняват от F5, като компанията уверява, че ще поддържа сървърния проект. Очаква се главният изпълнителен директор на NGINX Гас Робъртсън и съ-основателите на компанията Игор Сисоев и Максим Коновалов да останат в компанията.

„Нашият уеб и апликационен сървър, микроуслугите и решенията за управление на апликационно-програмните интерфейси допълват управлението на приложенията, апликационната сигурност и решенията за защита на инфраструктурата, които предоставят F5“, заявява Робъртсън в официално изявление.