В ерата на умните телефони с милионите им възможности потребителите започнаха да изискват повече издръжливост от своите батерии. Facebook осъзнава това и направи много модификации по усъвършенстването на мобилното приложение Messenger. Днес всички смартфони с AMOLED дисплеи (на Samsung, Apple или други производители) са облагодетелствани с активирани „Dark mode“ режими за операционни системи и приложения. Усещате ли накъде бием? Да, вече и Messenger има „тъмен режим“.

Опцията беше открита от служител на Android Police (9to5Mac за iOS устройства). Ако функционалността още не се вижда, можете да я активирате много лесно, като изпратите емотиконче с полумесец. След последвалата лавина от шантави падащи луни ще ви се появи съобщение, че сте активирали „Dark Mode“. Можете да го пробвате през профилната ви страница горе вляво.

Новият облик на Messenger изглежда много по-стилно от оригиналния. Освен това той е по-ефикасен от решенията на Google, според която е по-добре да се използват много тъмносиви цветове вместо чисто черно. Преди също бе възможно да активирате режима, но процесът беше много сложен и изискваше root отключване на мобилното устройство и потенциално прекратяване на гаранцията. Ако не искате да пращате странни съобщения на своите близки, можете да опитате да пратите полумесец на чат ботa. Тъмният режим отново ще се активира и няма да има объркване. Опцията все още е експериментална и може да не работи напълно изправно. Освен това, някои потребители твърдят, че не могат да я активират. Но като цяло мнозинството смартфони би трябвало вече да се е обновило до новата версия на Messenger, а новият режим променя почти всичко