Италианската марка предлага на потребителите да си подберат буквално всички компоненти на електромобила – от размера на акумулаторния блок до екстериора. Концептуалният модел се нарича Centoventi–120. Това е намек за 120-годишнината на компанията и броят на компонентите, които подлежат на промяна.

Centoventi е автомобил за Amazon поколението. Повечето аксесоари и части могат да се поръчат в интернет и всичко да се сглоби вкъщи.

Fiat предлага четрири различни покрива, четири брони, четири вида джанти за колелата, четири варианта на външния дизайн и още много други начини за промяна.

Интересно е, че когато излиза от завода, автомобилът прилича на Fiat Panda, но това лесно може да се промени.

За замяната на външните части на купето все пак се налага да се посети сервиз. Производителят не ограничава клиентите си да посещават само официалните фирмени сервизи. Подходящ е всеки сервиз с достатъчно квалифицирани механици. Само за половин час външният вид на Centoventi може да бъде променен до неузнаваемост.

В завода се поставя акумулаторен блок, осигуряващ 100 км пробег, но по желание могат да бъдат добавени няколко подобни модула за до 500 км пробег. Едната от тези батерии е поставена под седалката. Тя може да бъде извадена и заредена вкъщи.

Има и други особености. Предлага се модел без дисплей на таблото, ролята на който изпълнява смартфонът. Предлага се и покрив със слънчеви панели, които при хубаво време дава 50 W мощност.