Днес идва ред на една от най-интересните смартфон премиери, които предстои да видим тази година

В Париж Huawei се кани да предложи нов интересен и иновативен продукт, част от изключително успешна серия P на компанията. Тук от 15:00 българско време ще можете да проследите на живо цялото представяне.

Kaldata отново е официален гост на компанията и заедно с вас ще проследим събитията на живо. Очаквайте редица включвания в нашата Facebook страница, както и разопаковане на живо на една от първите тестови бройки от новия модел в YouTube каналa ни.

Не можем да сме сигурни за това, какво точно ще се случи в столицата на Франция, но като че ли повечето неща са ясни за сега.

Ако сме верни на традициите – моделите ще бъдат три.

Според предварителната информация наследникът на P20 Pro ще работи с Kirin 980, 8GB RAM и 256 GB вградена памет. Huawei P30 Pro ще има издължен дисплей с Full HD+ резолюция, а под него ще бъде скрит скенер за пръстови отпечатъци.

Очаква се основната камера на Huawei P30 да бъде тройна с основен фотосензор Sony IMX600. Моделът Huawei P30 Pro ще има четворна основна камера, включваща перископен модул, осигуряващ по-качествено оптично увеличение – това е 38 МР сензор Sony IMX607.

Със сигурност едно от най-интересните неща в телефона, особено в Pro версията, това ще е камерата. Тя ще предлага много голямо оптично увеличение. С него на практика не се губи качество в снимката, дори когато снимате на много голямо разстояние. Въпросът в момента е колко ще е той. Според някои източници ще видим 5-кратно увеличение, според други дори 10.

Следете сайта и живото предаване за повече и по-достоверна информация този следобед.