Новият Huawei P30 Pro ще има четворна конфигурация от камери на гърба си. Флагманът, който трябва да бъде анонсиран на 26 март в Париж, залага на агресивните фотографски възможности. Лично изпълнителният директор на Huawei Ричард Ю сега ни ги демонстра с нова снимка, при това на Луната.

Той е направил снимка на единственият естествен спътник на нашата планета и я тиражира в китайската социална мрежа Weibo.

Въпреки, че част от информацията на снимката за нейните технически параметри е заличена, надписът Leica quad camera се вижда ясно. Това показва, че китайската и немската компании отново си сътрудничат при изработката на лещите на камерите. Първата част на надписа е скрита, но можем да разсъждаваме по нея – думата е прекалено кратка, за да е просто Mate 20, а и въпросният телефон чисто и просто няма четворна задна камера.

Това оставя именно Huawei P30 Pro като заподозрян за небесния пейзаж.

Очаква се, че Huawei P30 Pro ще е един от първите телефони, които идват с 38-мегапикселовия сензор на IMX607 на Sony. Смята се, че една от вторичните камери е перископна леща за по-високо оптично мащабиране, а друга се очаква да бъде широкоъгълен обектив. Накрая, четвъртата камера е ToF сензор. Както P30, така и P30 Pro ще се захранват от HiSilicon Kirin 980.