От векове хората по света съобщават за неидентифицирани летящи обекти (НЛО), които се появяват от време на време в различни части на света. Има много снимки на НЛО, но автентичността на всяка от тях е под въпрос: в някои случаи се обвинява пречупването на светлината, оптични ефекти или други напълно естествени фактори. Сега обаче изглежда, че всичко може да се промени.

Бразилският изследовател на НЛО Еди Мейрелес засне зловещи изображения на идеално сферично НЛО, осеяно с жълти светлини за кацане. Снимката предизвика вълнение сред учените, като някои дори предполагат, че снимката, направена от Мейрелес, всъщност може да е „първото селфи на НЛО в историята“, пише Daily Mail.

НЛО селфиЦял екран
Това е първото „селфи с НЛО“ Снимка: Edie Meireles

Фотографът твърди, че е забелязал ярко сияние в парка, докато е бил в колата си. Мъжът се опитал да запали двигателя, но нищо не се случило, след което забелязал НЛО над покрива на колата си. Мейрелес твърди, че е напуснал колата и е започнал да бяга, а след това спрял и направил това „първо в историята селфи с НЛО“. Интересното е, че на следващия ден колата му е изтеглена от трактор, тъй като цялата електроника в нея не работела.

Имайте предвид, че снимката е направена през 2011 г. на пешеходна пътека до студен водопад във високопланинския национален парк Chapada Diamantina в Бразилия. В същото време самият фотограф твърди, че след като е направил снимката, „започнали да го преследват“. Това, което последвало, поне според един от колегите на Мейрелес, ловци на НЛО, били години на „заплахи и интриги“ – двама членове на тяхната група „убити от военните“ и още трима „отвлечени“. Самият Мейрелес твърди, че къщата му е била нападната от „хора в черно и камуфлаж“.

НЛОЦял екран
Друга снимка от срещата на Мейрелеш с НЛО през 2011 г Снимка: Edie Meireles

Но въпреки факта, че някои учени са готови да повярват в реалността на „първото в света селфи с НЛО“, други бяха скептични относно снимката. Например, някои твърдят, че картината всъщност може да изобразява всичко: от „небесни фенери“, които се държат във въздуха от нагрят въздух от свещи, до откровен Photoshop.

Самият ловец на НЛО Мейрелеш твърди, че снимките му са напълно реални. Освен това той твърди, че след това се е върнал в националния парк за многократни, но по-малко документирани срещи с НЛО. Според ловеца на НЛО, той описва резултатите от по-нататъшните си експедиции в книгата си, след което отново е подложен на „нежелани срещи с военните“.

Мейрелеш твърди, че в резултат на такава "среща" е получил фрактура на четири леви ребра и коляно, както и перфорация с кръвоизлив в левия бял дроб. В резултат на това ловецът на НЛО бил хоспитализиран за 12 дни в местна болница.

НЛО сфераЦял екран
Друга снимка от срещата на Мейрелеш с НЛО през 2011 г Снимка: Edie Meireles

Интересното е, че някои изследователи смятат, че "селфито на НЛО" всъщност не е нищо повече от среща с военни. Например, Hélio Núñez de Camargo, самопровъзгласилият се основател на UFOs na Chapada, твърди, че изследователската група на Мейрелеш в крайна сметка се е разпуснала точно поради предполагаемия „тормоз от страна на военните“.

В резултат на това мненията на изследователите на НЛО са разделени: някои смятат „първото селфи с НЛО в историята“ за чиста лъжа, докато други напълно вярват в автентичността на снимките. Любопитно е, че авторът на снимката Еди Мейрелеш продължава да публикува снимки от време на време в социалните мрежи, но отказва да ги коментира по какъвто и да е начин.