Huawei планира през тази година  да се представи много силно, възнамерявайки да продаде над 250 милиона смартфона, за да победи местната и глобална конкуренция, да пусне няколко устройства с поддръжка на 5G и естествено да представи първия си сгъваем смартфон с гъвкав екран. Последният ще дебютира на изложението MWC 2019, но сега източникът предлага да оценим възможния вариант на неговия дизайн.

Тези рендери са неофициални, но са направени на база големия брой различни мрежови информационни течове. Така, че като цяло серийния модел трябва да бъде много подобен на това, което е показано на снимките.

Може би най-важното, което трябва да се разбере от тези изображения: за разлика от аналогичния Samsung Galaxy F, който ще ни предложи малък външен и сравнително голям вътрешен дисплей, екранът на сгъваемия смартфон от Huawei ще бъде само един. На теория обаче, това решение е по-евтино и по-лесно за реализиране. Вярно е, че при общия диагонал на екрана от около 7,5-инча, смартфонът ще се окаже до голяма степен аналог на Samsung.

Вече се знае малко и за характеристиките на модела. Хардуерната  основа ще се представлява от еднокристалната платформа Kirin 980, а за поддръжка на мрежите от пето поколение ще отговаря фирмения модем Balong 5000. Официалната премиера на устройството се очаква на 24 февруари.