В уеб-пространството се появиха нови подробности за флагманските смартфони Huawei P30 и P30 Pro. Популярният уеб портал GizmoChina публикува информация от тестовете на инженерните екземпляри на новите смартфони.

Според тази информация, Huawei P30 и P30 Pro ще имат OLED дисплеи с капкообразен отвор за предната камера и увеличен размер на диагонала на дисплея. Смартфоните ще имат съответно 6,1 и 6,5-инчови дисплеи. И в двата телефона, скенерът за пръстови отпечатъци ще бъде интегриран в екрана на дисплея. P30 ще има плосък екран, а P30 Pro – леко извит.

Основната камера на Huawei P30 ще бъде тройна с основен фотосензор Sony IMX600. Според тези данни, моделът Huawei P30 Pro ще има четворна основна камера, включваща перископен модул, осигуряващ по-качествено оптично увеличение – това е 38 МР сензор Sony IMX607.

Телефоните ще се базират на фирмената система върху чипа Kirin 980. P30 ще разполага с 8 GB оперативна памет, а P30 Pro ще има 12 GB RAM. Зарядното на смартфоните ще е с 22,5 W мощност. Няма да има стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо. Устройствата ще работят под управлението на операционната система Android 9 Pie с фирмения потребителски интерфейс EMUI 9.1. За цените информация все още няма.

Официалното представяне на флагманите Huawei P30 и P30 Pro се очаква през месец март тази година.