Британският експерт криминолог Скот Родър оцени автентичността на видео, заснето преди година в Лас Вегас (САЩ).

Видеото, което привлече общественото внимание, е направено случайно от полицай, който при патрулиране в района забелязал синя топка, която лети в небето. НЛО-то е видяно в 23:50 часа.

Служителят на реда заснел подозрителния обект на камерата на телефона си, а местните жители същия ден в социалните мрежи разказаха за появата на извънземни. Хората твърдят, че са видяли хуманоиди с огромни очи.

Според Daily Mail извънземната „поява“ се е случила късно вечерта на 30 април. Сигналът за нашествието е подаден в 00.29 ч. от американец, който се обадил в полицията. Според мъжа "нещо извънземно" се е приземило близо до къщата му.

Почти 40 минути по-късно той казал на полицията, че има видео на създанието в задния двор, както и на паднало НЛО. Обаждащият се описва извънземни, които изглеждат далеч от хората.

И така, според него височината на хуманоидите е била 2 метра 50 см, те са имали „огромни блестящи очи“, повтори той няколко пъти.

„Все още е тук. В задния ми двор. Кълна се в Бога, това не е шега, това е... Ужасени сме. Те са много големи, почти три метра. Приличат на извънземни... И голяма уста. Те имат блестящи очи и не са хора. Това 100% не са хора“, каза той.

Екипът, който пристигна на мястото обаче, не намери нито НЛО, нито посетители, въпреки че всички свидетели бяха трезви. Организирано е видеонаблюдение.

Заснетото видео е анализирано от криминолога Скот Родър, той смята видеото за автентично. Както  съобщава KTLA5, експерти прегледали кадрите и не открили признаци на манипулация, като заключиха, че това е оригиналният запис.

„Опитахме се да го разобличим, да видим, че има нещо добавено там. Но всички наши проверки потвърдиха автентичността му“, каза Родър.

С помощта на специални програми неговият екип изследва и движението на заснетите обекти и отбелязва, че главата на непознатия се движи заедно с тялото, а не е отделна част, както се вижда от кадрите. Също така не е потвърдена версията, че извънземното е сянката на светлината от фенерче.