Основаната световна криптовалута биткойн започна новата седмица с нов минимум. В понеделник, 28-ми януари, след поредния спад бе регистрирано най-ниското значение на първата криптовалута, считано от 17 декември 2018 година. В понеделник, цената на биткойна достигна $3388 за една цифрова монета. Едновременно с това поевтиняха и другите криптовалути.

Уеб порталът CoinDesk, извършващ мониторинг на криптовалутите на различните борси съобщи, че през последните 24 часа биткойн курсът е достигнал цена от $3346,14 за един биткойн. Ако тенденцията се потвърди, биткойнът може да достигне абсолютния минимум на цената от ниво $3136, регистриран през месец септември 2017 година.

През изминалите няколко часа, курсът на биткойна отбеляза леко покачване, но сега е на ниво $3371,12.

Известният аналитик в областта на криптовалутите Мати Гринспън каза, че това не е нищо повече от малка техническа корекция.

Аналитикът отбеляза, че сегашната ситуация не заслужава излишно внимание и време. Той обърна внимание, че от месец ноември миналата година курсът на биткойна почти не се е променял. Тогава пределите на ценовия диапазон са били в рамките от $3000 до $5000, а сега пазарният коридор се е стеснил – от $3000 до $3500, съответно за долната и горната граници на цената на основната криптовалута.

От друга страна, няма признаци за подобряване на ситуацията. Курсът на биткойна се стабилизира и едва ли отново ще започне бързо да расте.